Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Lightbox





Για τρίτη συνεχόµενη χρονιά, το πανεπιστήµιο Central Saint Martins του Λονδίνου και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας συνεργάζονται για µία ακόµη φορά και παρουσιάζουν στο the Art Foundation την ιδιόµορφη διαδραστική performance “lightbox”.
Θέτοντας ως βάση την έννοια του “mono-myth”, η οµάδα [Or Maybe Not] του µεταπτυχιακού MA Scenography και η σκηνογράφος Χαρά Ιωάννου δηµιουργούν µια εγκατάσταση -
performance µέσα από καθηµερινές ασκήσεις εντατικής επινόησης, συναντήσεις και workshops, ακολουθώντας τη διαδικασία του devised theatre.


Αντλώντας έµπνευση από το αστικό τοπίο, τους κοινόχρηστους χώρους, τους περιορισµένους χώρους διαµονής και τις επιδράσεις τους στις έννοιες της ιδιωτικής ζωής και της κοινωνίας, προ(σ)καλούν το θεατή να αλληλεπιδράσει µε τις εγκαταστάσεις και τους performers.

Παρατηρώντας τις αισθητικές και νοητικές αρχές του αστικού τρόπου ζωής τo “lightbox” διερευνά τη λεπτή γραµµή µεταξύ της αντικειµενοποίησης του ανθρώπου και της απόδοσης προσωπικής υπόστασης στο αντικείµενο και πως αυτά επηρεάζουν και αλληλεπιδρούν µε την αντίληψή µας για την ιδιωτικότητα και την κοινωνία.


Με τη χρήση πολυµέσων και µε τη µεταχείριση installation, ψηφιακής τεχνολογίας και live performance, το “lightbox” προσφέρει µια µοναδική εµπειρία για το θεατή αναλύοντας αφηγηµατικές δοµές, οι οποίες δε βασίζονται στην επικοινωνία µέσω του γραπτού ή του προφορικού λόγου και τη µετα-αφηγηµατικότητά τους.


Η έκθεση θα αναπτυχθεί σε έξι από τους εκθεσιακούς χώρους του αίθριου του taf, µέσα από προβολές, ηχογραφηµένους και φυσικούς ήχους, performance, φωτισµούς και κατασκευές. Το “lightbox” συνιστά ένα έργο που θα αλλάζει καθηµερινά σε όλη τη διάρκεια της παραµονής του στο taf και που ο θεατής θα αποτελεί µέρος του και θα µπορεί να παρακολουθήσει την καθηµερινή εξέλιξή του, ακόµη και να συµµετέχει σε αυτήν.

Η οµάδα [Or Maybe Not], συµµετέχοντες στο µεταπτυχιακό πρόγραµµα σκηνογραφίας του πανεπιστηµίου Central Saint Martins του Λονδίνου: Fiona Carey (IE), Thomas Dutton (UK),
Aimi Gdula (UK), Adele Han Li (US), Hsuan Ku (TW), Payal Wadhwa (IN).


Από 15/4 μέχρι 6/5

Ώρες λειτουργίας: Δευτ. - Κυρ. 1 - 12 μ.μ.




The Art Foundation, Νορμάνου 5, Αθήνα, Μοναστηράκι, 2103238757, info@theartfoundation.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου